Sauzen - Dienst | woningbehangen.nl - Rijssen
  • Vanaf € 10,99 per m²
  • Aangebracht door professionals
  • Geen verborgen kosten
  • Gratis kleuradvies
  • Totaalconcept inrichting

Sauzen

Af en toe heeft je huis een opknapbeurt nodig. Vaak is een beetje kleur op de muren al meer dan genoeg om je woning te transformeren. Je kunt de oude kleur weer een beetje opfrissen, maar je kan je huis ook aankleden met een stijlvolle nieuwe kleur. Voor welke kleur je ook gaat: een muur sauzen moet wel altijd zo precies en netjes mogelijk worden gedaan zodat je er weer jaren tevreden tegenaan kijkt. 

Waarom laat je een schilder een muur sauzen?

Muren sauzen kan je misschien wel zelf doen. Het lijkt namelijk niet zo moeilijk om netjes een muur te sauzen, toch? Dat is niet helemaal waar. Een schildersbedrijf heeft namelijk de juiste materialen waarmee hij jouw muur zo egaal en strak mogelijk kan sauzen. Dat betekent dat ook muren met behang of een bepaalde structuur netjes geverfd kunnen worden. Verf heeft de neiging om zich op te hopen, maar een vakman is in staat om dit te voorkomen, waardoor je een prachtige gladde muur als resultaat hebt.

Daarnaast is je huis waarschijnlijk gevuld met lastig hoekjes en randjes waar je niet goed bij kunt. Zelfs met de meest kleine kwast moet je heel precies werken, wat meestal pas lukt wanneer je jarenlang ervaring hebt. Een binnenschilder schildert moeiteloos iedere hoek, ieder lichtknopje en alle lastige plekjes achter je verwarming sauzen. Door een professional in te huren, weet je zeker dat het resultaat mooi is. Je wilt namelijk je niet storen aan oneffenheden in je woning.

Wat is een goede schilder voor het sauzen van muren?

Je wilt natuurlijk dat je muur door een goede huisschilder wordt geverfd. Een muur sauzen is niet de meest lastige klus voor een schilder, maar kwaliteit is altijd belangrijk. Je kunt een goede schilder vinden door op keurmerken te letten. Er zijn verschillende keurmerken in omloop die allemaal iets anders beloven. Zo kan het beteken dat een schilder regelmatig nieuwe cursussen volgt, dat zijn techniek getest wordt of dat er minstens een paar jaar garantie wordt geboden. Voorbeelden van deze keurmerken zijn: “De Betere Schilder”, “Keurmerk Kwaliteitsvakman”, de “VGO-keur” en de “AF-erkenning”.

Kan je iedere muur sauzen?

In principe is het mogelijk om iedere muur in je huis te sauzen. De meeste muren zijn gestuct en kunnen gewoon met gebruikelijke verf worden beschilderd. Een muur sauzen in de keuken vergt wel wat meer aandacht. Dit is namelijk de plek waar veel etensresten op de muur kunnen komen, vooral achter het fornuis. Daarom is het verstandig om een soort verf te gebruiken die je met een doekje af kunt vegen zonder kleur te verliezen. Ook de badkamer kan helemaal geverfd worden. Heb je tegels? Dan is het wel belangrijk dat je speciale tegelverf gebruikt.

Met wat voor soort verf kan je een muur sauzen?

Muurverf wordt in allerlei verschillende soorten gemaakt. Vroeger werd er vooral veegvaste verf gebruikt, die erg veel kalk bevatte. Deze verf geeft gemakkelijk af en wordt vandaag de dag niet veel meer gebruikt. Latex is op dit moment de meest populaire keuze. Deze verf kan je gewoon overschilderen, maar latex kan wel afgeven wanneer je het nat maakt met een doekje. Je kunt dit probleem voorkomen door acryllatex te gebruiken, aangezien deze latex verf niet afgeeft wanneer het nat is.

Heb je een muur die is aangetast door vocht of nicotine? Dan is het verstandig om deze te sauzen met behulp van synthetische muurverf. Deze verf heeft vaak een basis van terpentine en staat vooral bekend door zijn goede dekking. Zo zie je niks meer van de oude schade en aantastingen op je muur. Synthetische muurverf is ook makkelijk af te nemen met een nat doekje zonder dat de kleur verdwijnt.